KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zakończenie roku

W dniu 20.06.2018 w naszym przedszkolu odbyło się  uroczyste pożegnanie przedszkolaków kończących pierwszy etap edukacji. Wszystkich przybyłych gości oraz dzieci powitała pani dyrektor Izabela Śliwińska. Starszaki, które po wakacjach idą do szkoły żegnały przedszkole, a młodsze dzieci z grupy ,, Biedronki ”pożegnały swych starszych kolegów i koleżanki. Przedszkolaki z grupy ,,Kolorowe Nutki” i ,,Wiewiórki”  zaprezentowały program artystyczny, pięknie recytowały wiersze i śpiewały piosenki. W przygotowanie uroczystości dzieci włożyły wiele pracy. Zaproszeni Rodzice i  Dyrekcja przedszkola docenili dzieci gromkimi brawami. Na zakończenie uroczystości dzieci otrzymały książki  zakupione przez radę rodziców, a także dyplomy ze zdjęciami na pamiątkę ukończenia przedszkola.
Dziękujemy wszystkim dzieciom za ten wspaniały rok, a rodzicom za ogromne wsparcie i zaangażowanie.
Warto podkreślić, że panie w tym roku zrezygnowały z tradycyjnych podziękowań w formie kwiatów i włączyły się wraz z rodzicami do zbiórki pieniędzy na leczenie Amelki chorej na guza mózgu.

Serdecznie dziękujemy wszystkim , którzy włączyli sie do akcji.