KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zabawa z rodzicami- przygotowania do świąt

Cudownie jest, kiedy mama lub tata są razem z nami. Jeszcze cudowniej, kiedy mogą się z nami pobawić. Ale najcudowniej, kiedy bawią się z nami w przedszkolu. Takie właśnie cudowne chwile przeżywały dzieci z Kolorowych Nutek, które wraz z paniami Iwonką i Bożenką zaprosiły rodziców do zabawy podczas zajęć otwartych. Czas upłynął bardzo szybko w miłej atmosferze, nawiązującej  do zbliżających się świąt. Rodzice i dzieci  relaksowali się przy masażykach, wyrabiali świąteczne pierniki i wspólnie z paniami bawili się na dywanie. Dzieci pochwaliły się wiedzą i znajomością tradycji świątecznych i zaśpiewały dla rodziców. A rodzice mogli wykazać się znajomością przypraw piernikowych przy konkursach zapachowych.  Mamy nadzieję, że dostarczyłyśmy nowych pomysłów na  spędzanie czasu razem z dziećmi i sprawiłyśmy wiele radości w tym jakże magicznym okresie.