KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Światowy Dzień Misia

W związku z obchodzonym 25 listopada Światowym Dniem Misia, do naszego przedszkola wraz z dziećmi przybyły różnorakie misie. Każdy piękny i wyjątkowy, każdy kochany i przytulany. Wspólnie świętowaliśmy 107 rocznicę Święta Misia. Dzień ten był pełen uśmiechu i wspaniałej zabawy. Każdy zaprezentował kolegom swojego misia i zatańczył z pluszakiem. Dzieci poznały historię pluszowego misia, śpiewały, tańczyły oraz wzięły udział w wielu misiowych konkursach. A na zakończenie uroczystości był czas na małe co nieco- pyyyszną babeczkę... Rozstrzygnięty został również przedszkolny konkurs plastyczny pt. „Mój mały Miś”. Do komisji wpłynęło wiele  prac - więc świadczy to o tym, że konkurs ten spodobał się dzieciom i dał im wielką przyjemność stworzenia własnego misia. Forma pracy była dowolna, dlatego dzieci z niewielką pomocą rodziców wykazały się ogromną kreatywnością. Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali nagrody niespodzianki.  Nasze przedszkole od dwóch lat zaangażowane jest w ogólnopolski projekt  „Mały Miś w świecie wielkiej literatury”.