KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pasowanie na przedszkolaka

11 stycznia 2019 w Przedszkolu nr 8 odbyła się pierwsza uroczystość przedszkolna dzieci, które w tym roku szkolnym rozpoczęły edukację w naszej placówce-  Pasowanie na przedszkolaka. Było to ogromne przeżycie dla dzieci, ale trzymały się naprawdę dzielnie.  Zanim złożyły przysięgę wykonały wiele zadań. Zaprezentowały swoje umiejętności wokalne i taneczne oraz pochwaliły się wiedzą na temat otaczającego je świata. Za swe wspaniałe występy otrzymały od zaproszonych gości gromkie brawa. Po części artystycznej pani dyrektor Izabela Śliwińska zaczarowanym piórkiem dokonała aktu pasowania. Każde dziecko w nagrodę dostało kolorowy dyplom i medal upamiętniający to wydarzenie. Uwieńczeniem święta w grupie Misie był wspaniały i pyszny tort ufundowany przez rodziców.
Spotkanie przebiegało w miłej atmosferze i na pewno na długo pozostanie w pamięci naszych przedszkolaków i ich rodziców. Uroczystość przygotowały panie pracujące w najmłodszej grupie: mgr Aneta Batorska, mgr Marta Wojtaszewska, Danuta Wochniak i Renata Stachecka.