KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Akademia Ciastka - Misie

We wtorek  15 czerwca sala grupy Rozśpiewane Misie zamieniła się w cukierniczy warsztat. Dzieci poznały tajniki sztuki cukierniczej, uczyły się wyrabiać ciasto, własnoręcznie formowały i ozdabiały wypieki. Warsztaty dostarczyły wiele radości, uśmiech nie schodził z twarzy dzieci. Każdy przedszkolak otrzymał certyf...

Dzień Dziecka Misie

Początek czerwca to czas wyjątkowo lubiany przez wszystkie dzieci. Przedszkolaki z grupy Rozśpiewane Misie również z wielką radością świętowały Dzień Dziecka. Główną atrakcją był pokaz czarodziejskich sztuczek przedstawiony przez zaproszonego magika. Dzieci z wielkim zaangażowaniem i ciekawością brały w n...

Czary Mary w Dniu Dziecka w Motylkach

Ze swoim niezwykłym tajemniczym  programem wystąpił w grupie Motylki z okazji Dnia Dziecka prawdziwy magik - iluzjonista. Dla dzieci po prostu czarodziej... Magik zabrał nas na moment do świata czarów i magii. Dzieci miały możliwość przeżycia czegoś niezwykłego. Tym bardziej, że aktywnie uczestniczyły w prz...

Dzień Mamy i Taty w Misiach

28 maja grupa „Rozśpiewane Misie” zorganizowała Dzień Mamy i Taty w formie przedstawienia pt. „Kochamy Was”. Dzieci śpiewem, recytacją i tańcem złożyły najlepsze życzenia swoim Mamom i Tatom. Uczucia przedszkolaków znalazły swój wyraz w ofiarowanych Rodzicom upominkach – kolo...

Mały Miś w świecie emocji

W tym roku szkolnym grupa „Rozśpiewane Misie” realizowała międzynarodowy projekt "Mały Miś w świecie wielkiej literatury". Dzieci wspólnie z Rodzicami stworzyły "misiową" księgę ulubionych bajek i razem z grupowym Misiem Sercusiem nabywały umiejętności słuchania tekstu czytanego, rozwijały samodzieln...

Czyste powietrze wokół nas

W czwartek 13 maja, w naszym przedszkolu dwie grupy starsze dzieci z grupy Wiewiórki i Motylki miały okazję uczestniczyć w zajęciach w ramach programu „Czyste powietrze wokół nas”. Zajęcia rozpoczęły się od poznania piosenki i postaci Dinka - zielonego dinozaura. Dzieci obejrzały prezentację m...

Przedszkolaki w teatrze

W tym roku szkolnym przedszkolaki miały niewiele okazji do obcowania z teatrem. Dlatego też panie nauczycielki po raz kolejny umożliwiły  grupie Motylki obejrzenie przedstawienia on-line. Dzieci z zaciekawieniem obejrzały spektakl pt. „Tygrys Pietrek”. Przeżywały przygody wspólnie z tytułowym bo...

Święto Konstytucji 3 Maja

Narodowe Święto Konstytucji Trzeciego Maja jest świętem państwowym, obchodzonym na pamiątkę uchwalenia Konstytucji 3 Maja w 1791 roku. Jest okazją do rozmowy o patriotyzmie, o znaczeniu ojczyzny w naszym życiu i symbolach narodowych. Nasze przedszkolaki już od tygodnia przygotowywały się do  świętowania tego niezw...

Święto Ziemi - Motylki

22 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Ziemi, zwany również Międzynarodowym Dniem Ziemi. Podobnie jak w ubiegłych latach dzieci z „ósemki” również zaangażowały się w obchody tego święta, aby uświadomić wszystkim jak ważna jest nasz planeta, jak cenna i piękna jest przyroda i jak ważne je...

Święto ziemi - Misie

22 kwietnia w naszej grupie obchodziliśmy Światowy Dzień Ziemi. Podczas specjalnie przygotowanych zajęć dzieci usłyszały jak dbać o środowisko i otaczającą nas przyrodę. Przedszkolaki poznały również ekologiczny sposób wyrzucania śmieci i dowiedziały się o niebezpieczeństwach grożących środowisku ze stron...